Hakkımızda

“Sektörde yarım asırlık tecrübe ile dünden bugüne KÖSE...”

Köse’nin temelleri Mehmet Karahan tarafından 1960 yılında seyyar tablada halka tatlı yapılarak atıldı. Seyyar tablanın ardından şimdi merkez olarak kullanılan Karafatma semtindeki baklava salonunda yevmiyeli kalfa olarak işe giren Mehmet Karahan, daha sonra aynı yeri devraldı. Salona lakabı olan KÖSE adını veren Mehmet Karahan, oğullarıyla birlikte daha rahat ve ferah bir ortamda Adanalılara hizmet vermeye başladı.

Veli-Mahmut ve Şaban kardeşlerin işi üstlenmesiyle daha kurumsal bir hale gelen KÖSE, Mahmut Karahan’ın 1990’da ‘Köse Özel’ baklavasını geliştirmesiyle büyüme ivmesini daha da geliştirdi. Köse Özel Baklavaları ile sektördeki yerini iyice sağlamlaştıran KÖSE, 2005’te limitet şirket oldu. 2006 yılında Hayalpark Şubesi’ni açan KÖSE, 2008’de ise 3250 m2’lik imalathanesini kurdu.

Tatlının yanında su böreği, kuru ve yaş pasta çeşitleriyle ürün çeşitlerini artıran KÖSE, 2013’te ise anonim şirket oldu. Bu serüven, yarım asırlık tecrübesi ve taviz vermeden sürdürdüğü KALİTELİ ve FARKLI üretim anlayışının bileşimi olan KÖSE DOĞAL DONDURMA ile taçlandı. Dondurma üretimini son teknoloji makineler kullanarak yapan KÖSE, artan talepleri karşılamak için Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yer arayışlarına girdi.

‘Doğru insan, doğru ürün ve doğru teknoloji’ ile Adana ve çevresinde aranılan lezzet olma başarısını gösteren KÖSE, 2009’da Franchise şubeler vermeye başladı. Adana'nın tüm ilçeleri ile Mersin, Tarsus, Niğde, Dörtyol ve Osmaniye'de 6'sı kendisine ait olmak üzere toplam 34 şubeye ulaşan KÖSE, 160’ı kendi bünyesinde sezonluk şubeler dahil olmak üzere bayilerdekilerle 200 aileye geçim kaynağı sağlamaktadır.

12 metrekarelik bir dükkândan başlayan KÖSE yolculuğu, bugün üretim kısımları ve şubeler dahil toplam 10.500 metrekarelik bir alanda büyüyerek devam etmektedir.

Ayrıca, bu kodu baştaki etiketinin hemen sonrasına yapıştırın: